perjantai 24. lokakuuta 2008

Ripustustanko


Tänään keskustelimme Kamomillan( http://www.lillakamomilla.blogspot.com/) kanssa taas pitkään(ja toivottavasti pian taas uudelleen,niin mukavaa oli!) ja yksi jutuistamme oli pyörötanko :))) Koskien verhoja ,mutta sainkin sitten kotiin tullessani kätevän idean vanhalle valkoiseksi maalatulle pyörötangolleni; hioin sen jotta näyttää kivasti kuluneelta ja ripustin keittiöön katonrajaan jotta tankoon saa sitten roikkumaan kaikenlaista tarpeellista "rojua". Ensi kesänä voin laittaa siitä roikkumaan puutarhastamme kaikki kuivatettavat kasvit ym. Jouluksi laitan useamman lyhdyn ja muuta mukavaa...Kiitos Kamomilla jälleen niin mukavasta hetkestä,käyntisi jälkeen puhkuin intoa ja uusia ideoita!

Alkaa väkisinkin tulla jo joulufiilis kun liikkeessäni se alkaa jo olla ajankohtaista.

Huomenna poikien kanssa metsään hakemaan kaikenlaista materiaalia kaupan ja kodin koristeluun joulutavaroiden seuraksi.

Eli minut tuntien varmaan hyvinkin pian blogini on täysissä joulutunnelmissa =D

Sitä odotellessa: mukavaa syksyistä viikonloppua!

keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Wanhat avaimet/Gamla nycklar

Minussa kun on sitä keräilijän vikaa, on yksi keräilemistäni aiheista myös vanhat avaimet. Toistaiseksi ovat eteishallin seinällä,ajattelin kyllä tulevaisuudessa laittaa "kauniimmin" esille kuin naulojen kanssa ;) kaikkein suurin on jopa 30cm korkea,peräisin isäni lapsuudenkodista maatilalla olleesta rengin aitasta. On hieman eroa näihin nykypäivän Abloy -avaimiin :) Toinen on myös samaiselta maatilalta. Kaksi pienempää ovat löytyneet talomme vintiltä ja iso nippu on joululahja anopiltani. Avaimia etsiskelen jatkuvasti lisää, mutta aika ei aina riitä eri paikoissa kiertelyyn ja olen ajatellut että oikea esine kyllä tulee vastaan sitten oikealla hetkellä. sakset ovat uusvanhat mutta sopivat hyvin mukaan kokoelmaan :)

maanantai 20. lokakuuta 2008

Shoppailemassa ;)







Tänään tein jotain mitä en olekaan ehtinyt tehdä aikoihin; kävin shoppailemassa, hih! Tosin mies ja 1-vuotiaamme oli mukana joten ajallisesti oli hyvinkin lyhennetty versio shoppailukierroksesta, mutta hauskaa se silti oli pitkästä aikaa :) Mukaamme tuli uusi lamppu,sydänkranssi ulko-oveen johon sidoin nauhan mukaan,pojille halloween asut( joista olivat puhuneet jo kuukauden verran saatuaan kutsun serkkunsa juhliin joten myönnyin sitten loppujen lopuksi ostamaan sellaiset rumat,kamalat asut joita pojat niin rakastivat :))



Kävimme myös kurkistamassa Ikeassa ja mukaan tuli uusi päällinen sohvaamme. vanhaa kun ei saanut siistiksi enää pesussakaan. Ruskea idemo-päällinen tuli mukaan. Tyynyt sohvalla ovat Villa Wenlasta ja muutti kummasti olohuoneen ilmettä tämä pienikin muutos. Oli kiva saada vähän lämpimämpää,syksyistä väriä. Ikkunanpokapeiliimme laitoin enkelinsiivet Villa Wenlasta, joita tulossa siis joulumyyntiin.



Illalla käytiin onnittelemassa isääni,jonka syntymäpäivä tänään on.

sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Villa Wenla







Monet ovat kyselleet liikkeestäni Villa Wenlasta,josta Kamomillakin kirjoitti blogissaan. Villa Wenla on pieni sisustuspuotini Paraisilla, joka myy pääasiassa vaalean sävyisiä maalaistyylisiä sisustustuotteita. Osoitteemme on Koulukatu 11, 21600 Parainen ja olemme avoinna ti-pe 10-17 ja lauantaisin 10-13. Kunhan lapset hieman kasvavat ja tottuvat tähän äidin yrittäjyyteen niin aukioloajatkin pitenevät :)



Tällä hetkellä kauppani on vain 42 neliön liiketila mutta kukapa tietää,ehkä tulevaisuudessa suurenee. Askel kerrallaan...



Verkkokauppakin löytyy http://www.villawenla.fi/ mutta liikkeessä on enemmän valikoimaa.



Laitan muutaman kuvan puodistani...

maanantai 13. lokakuuta 2008

Portaat

Yläkertaan vievät portaat ovat yksi projekteistamme joka vielä kesken. Kaikenkaikkiaan 16 porrasta ja jokainen uusitaan. Edelliset asukkaat olivat päällystäneet lankut hirveällä harmaapilkullisella muovimatolla!!! Olemme repineet muovimattoa pois,tasoittaneet "koloja" ja kaksi ensimmäistä porrasta on nyt maalattu valkoiseksi.
Jokaisen portaan etureunaan maalaan pienet numerot vanhantyylisillä numeroilla. Pojilla oli hauskaa kun kerroin ideastani että jokainen porras saa oman numeronsa :) Kaiteet olemme teetättäneet uudet mutta erään vanhan mallin mukaiset. Ne vain ovat odottamassa käsittelyä. En tiedä maalaanko valkoiseksi,lakkaanko tai laitanko kuultovalkoista puuvahaa. Ehdotuksia???

Syysilta takkatulen ääressä


Pimenevät syysillat tuovat mukanaan halun käpertyä mukavasti sohvalle ja ottaa vaikka kupin kuumaa teetä ja katsella ihanasti lämmittävää takkatulta. Rakensimme takkamme olohuoneeseen viime talvena, joten nyt on ensimmäinen syksy kun saa nauttia heti kesän jälkeen takkatulesta. Päädyimme kaakeliuuniin,sillä mielestämme sopi parhaiten tänne meidän kotiimme. Täällä on ollut tulisijat jokaisessa huoneessa joskus aikanaan,jotka talon piirustuksissa näkee, mutta kaikki on poistettu n.50-60 luvulla ja siksi takan rakennus tehtiin uudelleen aivan alusta loppuun uudelleen.

Olin ostanut kivan sinkkisen saavin polttopuiden säilytystä varten takan viereen, mutta ne laitettiinkin toistaiseksi hieman parempaan säilytykseen kun 1-vuotias Emilimme keksi hauskan leikin: tyhjentää polttopuut olohuoneen lattialle. Toinen juttu mitä pikkumies on takasta oppinut on tuhkaluukut joita on niin "kiva" vedellä auki......

sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Kolme kullanmurua

Tässä kuva kesän Kolmårdenin matkaltamme!
Kolme poikaani: Alexander 7v., Lukas 4v. ja Emil 1v.

Lautaset


Olen intohimoinen lautasten ja kahvikuppien keräilijä... Kun saimme ruoksalin valmiiksi, rakensin sinne lautashyllyn ja aloin keräillä sinne ruusuaiheisia lautasia ja kahvikuppeja.

keittiössä taas keräillään sinisävyistä valkoisen ohella.Muuallakin huoneissa valkoinen/beige on päävärimme.

Kuisti


Tässä kuva kuististamme. Muuten valmis mutta lattia laittamatta. Haluaisin perinteisen maalatun lautalattian, mutta mietin miten se tulee kestämään vuoden päivät viisihenkisen perheen suurkulutusta...En pidä entisten asukkaiden laittamasta kaakelista(jonka lattialämmityskin on rikki ),on tylsä,kylmä ja kova :) Ikkunan alle olemme rakentaneet helmipaneelista säilytyspenkin. Sinne laitetaan poikien pipot,lapaset,villavaatteet.

Vihdoin ja viimein toteutin jälleen yhden pitkäaikaisista suunnitelmistani ja aloitin oman blogin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Olen ollut inothimoinen sisustaja niin kauan kuin muistan. Keväällä 2008 uskalsin toteuttaa unelmistani suurimman ja perustin sisustusliikkeen sekä verkkokaupan.

Kovin usein en välttämättä ehdi tänne uusia juttuja laittaa, sillä kauppani Villa Wenla( http://www.villawenla.fi/ ) vie tällä hetkellä valtaosan ajastani ja kohta saa aloittaa joulutouhut- IHANAA!!! Olen aivan jouluhöperö ihminen :)))

Laitan mukaan kuvan peilistäni, joita olen myös myynyt liikkeessäni. Ikkunaa muistuttava peili on valmistettu uusvanhaan tyyliin.