lauantai 27. joulukuuta 2008

Onkos ollut kilttejä lapsia...

Tässä tulee hieman joululahjoja, joita sain tänä vuonna. paketit olivat kauniita ja niitä oli ilo avata! Ilmeisesti olin ollut aika kiltti sentään :D
Här kommer lite bilder vad jag fick för julklapp. Tror att hade varit ganska snäll i år :D Allt var paketerad så vackert och det var roligt att öppna dem.
7-vuotias poikani tietää, miten paljon äiti tykkää kransseista (niitä kun tehtiin havuista ja puolukanvarvuista pitkin syksyä) ja hän oli tehnyt itse tämän kranssin minulle. Oli pakko valokuvata ja näyttää se Teille :)

Min 7-åring pojke vet att mamma älskar kransar( vi har gjort olika kranssar hela hösten) och han hade gjort själv den här kransen. Måste ta foton och visa till er alla :)

Tämän tyynyliinan kirjailin jouluksi koko perheellemme. Det här kuddfodralen har jag handbroderat själv...


Olen iloinen, että tänä jouluja sain lahjaksi asioita, joiden antaja on ajatellut minua. kaiken ei aina tarvitse olla uutta... Mieheni sisko oli ostanut minulle vanhoja brodeerattuja ja pitsisiä tyynyliinoja ja pellavakeittiöpyyhkeitä. Tädiltäni sain vanhat sokerisakset.



Jag är så glad för att i år fick jag julklappar som var just för mig och att jag vet ,att personen som har köpt dessa har tänkt vad jag tycker om. Min mans syster gav gamla örngottar med spets och brodyr och av min mammas syster fick jag antika sockersax.



Hopeakoru... Ett silversmycke...


Mummon kutomia villasukkia... Mormor hade stickat yllesockor...



Pari kirjaa.. Ne ovat aina tervetulleita. On ihanaa käpertyä aattoiltana nojatuoliin lukemaan lahjakirjojaan lasten mentyä nukkumaan.


Böcker... Böckrena är alltid välkomna julklappar. Det är skönt att få läsa böcker i julafton efter barnen har somnat...


Saimme myös ihania kotitekoisia jouluherkkuja, jotka laitoin esille lasikuvun alle. Siinä mm. piparitoffeeta ja valkosuklaa-kookospalloja. Nam! Vi fick ochså hemgjorda delikatesser som jag satt under glasklockan. T.e.x pepparkakstoffee och vitchoklad-kokosbollar.......



Koko perhe sai upean Muumitalo -piparitalon, jonka on tehnyt veljeni vaimo Johanna. Pojat odottavat hetkeä jolloin saavat sen syödä suihinsa :D On sovittu että näin tehdään uudenvuodenaattona, jos nyt äiti raaskii luopua tuosta...!!


Hela familjen fick en jättefin, stor Moominhus- pepparkakshus som har min brors fru Johanna bakat och dekorerat. Pojkarna bara väntar att det skulle komma nyårsafton -då har dom lov att äta bort det här vackra pepparkakshuset.....

Hyvää uutta vuotta! Gott nytt år!

Haluan toivottaa kaikille oikein hyvää uutta vuotta 2009!!
Jag vill önska alla gott nytt år 2009!!
Joulu on kiireestä huolimatta mielestäni parasta aikaa vuodessa! Tänä vuonna kaupan ensimmäinen joulumyynti vei lähes koko aikani ja jouluvalmistelut tehtiin viime hetkellä. Ajattelen kuitenkin itsekseni, että näin on nyt,lapset pieniä -vielä ehtii panostaa kattauksiin ja muihin juttuihin myöhemmin kun aikaa ja mahdollisuuksia on paremmin. Lapset ovat kuitenkin etusijalla! Onnellinen voi olla pienistä asioista, kuten että oli ensimmäinen joulu kun käytimme kangasserviettejä ja jo se tuntui ylelliseltä :) Jokaisen servietillä oli paikkakortti omalla nimellä,ja pieni kuusenoksa.

Olin suunnitellut valkoisia ruusuja joulupöytään, mutta sain tyytyä valkoisiin tulppaaneihin joihin lisäsin muutaman punaisen sillä siinäkään asiassa olin liian myöhään liikkeellä ja niitä ei sitten kukkakaupasta saanut...


Fast jag har inte haft mycket tid i år, tycker jag ändå att julen var igen årets bästa tid! hade mycket jobb med butiken och därför hann jag julpynta hemma bara en kväll före julafton men det blev helt ok och så länge som man har små barn, är dom viktigast. jag brukar påminna åt mig själv att jag hinner ännu julpynta mera i framtiden och just nu kan man vara lyckliga av små saker ochså! Det var redan lyx att första gången vi hade tygservietter ;) Alla hade placeringskort och ett litet grankvist på eget serviett och det såg ut riktigt söt =D











Jouluaatto tuli ja meni nopeasti. Vanhempani ja veljeni perheineen olivat meillä, villejä poikia juoksi ympäriinsä neljä kappaletta...



Ihanaa silti oli,nauttia kuusen tuoksusta,siinä olevista käsinvirkatuista koristeista,kynttilöiden loisteesta,lasten ilosta, hyvästä jouluruuasta jotka yhdessä mieheni kanssa teimme koko joukolle alusta loppuun saakka.






Julen kom och allt var slut för snabbt.., Mina föräldrar och bror med sin familj var hos oss på julafton. Har var fyra vilda pojkar som sprang runt hela huset :)



Härligt var det i alla fall, man fick njuta doften av julgranen,handvirkade snöflingor i julgranen, levande ljus runt huset, barnens glädje och god julmat som vi gjorde själva med min man till hela gänget.



Ihania nämä joulun välipäivät. Saa rentoutua,olla lasten kanssa, miettiä ja suunnitella tulevaa vuotta 2009...... Ei kiirettä minnekään.
Nu skall jag njuta när vi är hemma hela familjen. Kan vara med pojkarna, fundera och planera året 2009 i lugn och ro :)

lauantai 13. joulukuuta 2008

Joulun tunnelmaa...


Pipareitakin innostuttiin leipomaan. Ensin lasten kanssa mutta sitten heidän mentyä nukkumaan tein lisää ja innostuin kirjoittamaan niihin JUL-tekstejä kun GOD JUL olisi käynyt liian ahtaaksi :) Piparit laitettiin mihinkäs muuhun kuin lasitölkkeihin ja piparimuotit toiseen lasitölkkiin. Valkoista kangasta päälle ja nauha ympärille niin näyttää paremmalta!











Sammalta ja muita luonnosta saatavia materiaaleja olen käyttänyt paljon tänä vuonna. Kranssit puolukanvarvuista on sidottu itse. Tein omat adventtikynttilät itse ruokahuoneen pöydälle. Sinkkinen vekkivati ja muffinsvuoka lämpökynttilälle Villa Wenlasta. Pöytäliinana kolme metriä pitkä pätkä astiapyyhekangasta :)

Myös eteisen kaapin päälle tein asetelman antiikkikynttilöistä ja sammalista. Monessa paikassa ympäri kotia on katajanoksia lasitölkissä. Helppoa ja yksinkertaista mutta NIIIN kaunista!
Alku tämäkin! Seuraavana päivänä taas lisää. Taitaa olla jo joulu ohi kunnes minun jouluni on valmis, hih! Juuri nyt on appelsiinin ja omenanviipaleet uunissa kuivumassa. Niillä koristelen lahjapaketit kanelitankojen kera.








Olen aivan hurahtanut Riihimäen vanhoihin lasitölkkeihin ja yksi niistä saikin sisälleen jouluvalosarjan kuten myös vanha ikkunanpoka ruokahuoneen seinällä.


Mummon tekemät käsityöt kaivetaan esiin joka joulu ja ne merkitsevät meille paljon. On ristipistoliinoja ja seinä"taulu" joka on suosikkimme. Mummo on kirjaillut kuvan ja minä tekstin :) Työ on kirjailtu juuttikankaalle josta myös materiaalina pidän. Olisin halunnut jouluksi ruokahuoneemme pöydälle juuttikankaan tyyppisen pöytäliinaksi, mutta näyttää että jäämme ilman koko pöytää peittävää liinaa kun missään ei myydä metritavarana niin suurta leveyttä :( Pöytämme ruokahuoneessa on 140x300cm........ kangaskaupan täti purskahti nauruun kun kerroin että etsin niin leveälle pöydälle kangasta. Totesi, että eihän nyt niin leveitä pöytiä pidä mennä hankkimaan!

Joulun tunnelmaa


Huoh... Tänä vuonna ei ehdi laittamaan kaikkea joulukuntoon siten kun olin haaveillut, ei sitten millään. Kaupassa on niin hurja hulina ja vilinä meneillään että olen tehnyt töitä aamusta iltaan. Kotiin ei ole sitten enää ehtinyt kiinnittää sen enempää huomiota.

Naurahdin, että tänä meillä on sitten joulutunnelmat katonrajassa! :D Kun talossa on 1,5 vuotias vilpertti joka vetää kaiken alas,juoksee,repii,kiipeää jne.ei voi koristella mitään yli 1,5 metriä katonrajan alapuolelta ;) kaikki asetelmat ovat kaappien päällä,koti näyttää niin tyhjältä! Tiedän että tämä on ohimenevää,onneksi! Joulukuusikin on sidottava kiinni kaappiin. Fammon luona kuusi lensi kumoon 4 kertaa tunnissa :)